Top

Feestelijke Paleo Kerstcake

 

Feestelijke kerstcake

Soms zie je van die leuke baksels voorbij komen dat je denkt: hoe doen ze dat toch? Wij doken voor jou de keuken in en maakte deze feestelijke Paleo Kerstcake!

Hoe maak je de kerstcake?

Eigenlijk is het maken van deze cake makkelijker dan je denkt. En ook erg leuk om samen met kinderen te doen! Het geheim zit hem in het bakken van niet 1, maar 2 cakes! De eerste witte cake gebruik je namelijk om de kerststerren in uit te steken. Zet ze weer keurig in rij in je cakevorm en giet de bruine cakemix hier weer overheen.
Het kost misschien een beetje moeite om twee keer een cake te bakken maar het resultaat zal je niet teleur stellen! Zeker leuk om voor komende feestdagen eens te proberen!


Ingrediënten voor deze feestelijke Kerstcake:

  •          Cakeblik
  •          Kerstster uitsteek vormpje

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden hete lucht.
  2. Begin met het maken van de Neutraliscious cakemix: smelt de kokosolie en laat iets afkoelen. Klopt de eieren los en roer vervolgens de kokosolie erdoor heen. Meng ook de cakemix erdoor heen tot een mooi, egaal beslag.
  3. Bak de cake in ca 60 minuten gaar
  4. Laat de cake afkoelen en snijd vervolgens in de hele cake in rechte plakken van ongeveer 1 cm dik.
  5. Nu ga je de witte kerststeren maken: uit elke plak cake haal je 1 kerstster met behulp van je stekertje. Herhaal dit tot je de hele cake hebt gebruikt.
    Tip: Bewaar de “snijresten” als lekker tussendoortje of gebruik verkruimel het een beetje en maak er een lekkere tiramisu met kokosyoghurt en cacao van!
  6. Maak nu de tweede cake: de chocolade. Volg weer de instructies van stap 2.
  7. Giet ongeveer een derde van de cakemix in de cakevorm en plaats nu de witte cakesterren achter elkaar in een lange rij.
  8. Giet voorzichtig de rest van de cakemix erbij en bak de cake in ca 60 minuten gaar.
Laat goed afkoelen voor je hem aansnijd en dan snel genieten van je feestelijke “kiekeboe” cake!

Probeer ook eens deze chocolade taart


Monique de GrootMonique de Groot, Het meisje met de voedselallergie


Dit recept is ontwikkeld, bedacht en gemaakt door Monique de Groot. Voor Paleo-Store.nl ontwikkeld Monique elke week een exclusief recept die perfect past in je Paleo Leven!

Naast het bloggen geeft ze training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast is ze binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en staat ze te popelen om mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen! 

Heb jij een verzoeknummer voor Monique? Laat het ons weten! Heb jij vragen? Stel ze! Mail dan naar info@paleo-store.nl

Meer weten over Monique? Lees dan hier verder en neem zeker eens een kijkje op haar eigen website: Het meisje met de voedselallergie.

 

Tot snel, liefs Monique