Top

Bananenbrood

Auteur: Sabine

Dit bananenbrood ga ik zeker vaker maken. De bananen overheersen niet en het is zeker niet te zoet. Wil je het zoeter dan kun je er altijd nog honing/palmsuiker etc. door doen.

Ingrediënten:
80 gr kokosmeel
3 th kaneel
5 bananen
snufje zout
9 eieren
80 gr kokosolie

Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175 graden
2 Smelt de kokosolie in een pan en laat afkoelen niet stollen
3 Doe de kokosmeel, kaneel, snufje zout, eieren en de bananen in de keukenmachine en maal tot een fijn beslag
4 Doe nu de vloeibare kokosolie erbij en meng nog eventjes alles goed door.
5 Vet je bakblik goed in en giet het beslag in een bakvorm
6 Bak in 45 minuten gaar in een bakvorm van 22 cm. Heb je een andere bakvorm qua maat dan kan de baktijd variëren
8 Om te testen of je bananen brood klaar is prik je er eventjes in met een sateprikker of gewoon je vork. Komt deze er schoon uit dan is het klaar!

Eet smakelijk!