Top

Brownies

Brownies

Gisteravond had ik ineens enorme zin in chocolade. En wat doe je? Juist, dan duik je eventjes de keuken in om een nieuw recept te verzinnen. Dit keer zonder groenten, maar wel met veel gezonde vetten en geen toevoegde suikers. 

Ik heb voor ons alleen het zoet van de 2 bananen gebruikt maar ik kan me wel voorstellen dat je dat zeker niet zoet genoeg vindt en al helemaal niet voor een brownie ;). Doe er dan nog wat suiker of honing in naar gelang je smaak. Dus even het beslag proeven om te checken of het zoet genoeg voor je is.

Deze brownie is dankzij de ghee en kokosolie echt lekker vet en hierdoor als deze net uit de oven komt nog erg zacht. Laat de brownie dan ook goed afkoelen voor je deze gaat aansnijden. Met name de kokosolie moet eventjes hard worden zodat je brownie niet uit elkaar gaat vallen. 


Ingrediënten voor circa 9 vierkante stukjes van ongeveer 5cm:

  • 2 bananen
  • 7 ei (M)
  • 110 gr ghee
  • 70 gr kokosolie
  • 60 gr cacaopoeder 
  • 1/2 tl bakpoeder


    Bereidingswijze
  1. Meet alle ingrediënten af en doe deze allemaal tegelijk in je blender/keukenmachine en meng tot een glad geheel.
  2. Vet je brownievorm nu heel goed in of leg een bakpapier in je brownievorm, vet deze in en giet hier je beslag op. Zo kun je straks je brownies makkelijk uit de vorm halen.
  3. Zet nu in de oven en bak het op circa 175 graden in 20 minuten graden gaar.
 
Wil je liever een "brood" maken bomvol gezonde vetten? Dan is dit recept iets voor jou! 

terug naar de receptenindex


 

Aanbiedingen