Top

Brownies met spinazie (zonder meel)

Brownies met spinazie

Brownies, wie is er niet dol op? Wij iniedersgeval wel! Omdat ik mijn zoontje Hidde zo weinig mogelijk suikers wil geven maar er ook in Paleo baksels vaak gebruik gemaakt wordt van veel suikers in de vorm van honing, palmsuiker, kokosbloesemsuiker ed. heb ik deze brownie variant bedacht. En echt, deze brownies zijn heerlijk smeuig en gewoon erg lekker! Mocht je de brownies toch niet zoet genoeg vinden dan kun je natuurlijk altijd nog extra suiker toevoegen.


Suiker en Paleo


Hoe zit dat nou met suikers eten en Paleo eten? Gaat dat wel goed samen? Ik vind zeker van wel, mits met mate, je er bewust van geniet en je jezelf niet achteraf schuldig voelt. Het gaat om de balans. Zorg dat wanneer je een lekkere plak paleo cake, brownie, taart, e.d. eet dat je er dan ontzettend van geniet! Dan is er echt niks mis met zo af en toe een heerlijke plak cake e.d.

Gezond vet

Omdat Hidde en ik zo weinig mogelijk suikers eten en ik juist wel hoog in mijn vetinname zit was mijn intentie om voor deze brownies geen meel en zo min mogelijk suikers te gebruiken maar wel met gezonde vetten en andere gezonde ingrediënten zodat we van een voedende brownie kunnen smullen.
In deze brownie zit voor de gezonde vetten avocado en ghee en kokosmelk. Deze ingrediënten zorgen er ook voor dat het zo lekker smeuïg is. Het bakpoeder zorgt ervoor dat het gaat rijzen, de spinazie is om er weer groenten aan toe te voegen (Deze proef je niet!), de eieren voor de binding maar net als de krekelpoeder zorgen deze voor de proteïne in deze brownies. Je kunt de krekelpoeder ook weglaten als je dat een fijnere gedachte vindt. Wil je je brownie nog voedzamer maken doe er dan ook wat kurkuma, kelp en bijv gember bij. Van de gember niet veel want dit heeft een hele scherpe sterke smaak en dat wil je niet hebben. De bananen zorgen voor het zoet in deze brownie.
Hidde en ik vinden beiden de brownie echt heel erg lekker en zoet genoeg. Mocht je het liever zoeter willen dan kun je nog wat honing of palmsuiker toevoegen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak. De cacao nibs zorgen voor een lekkere bite en tja de cacaopoeder kon natuurlijk niet ontbreken :)


Ingrediënten voor circa 9 vierkante stukjes van ongeveer 5cm:

 Bereidingswijze
  1. Meet alle ingrediënten af en doe deze allemaal tegelijk in je blender/keukenmachine en meng tot een glad geheel.
  2. Vet je brownievorm nu heel goed in of leg een bakpapier in je brownievorm, vet deze in en giet hier je beslag op. Zo kun je straks je brownies makkelijk uit de vorm halen.
  3. Doe nu de cacaonibs door je beslag heen mengen
  4. Zet nu in de oven en bak het op circa 175 graden in 30 graden gaar. 
  5. Na de verstreken tijd, check eventjes met een satéprikker oid of je brownie van binnenin ook gaar is. Elke oven is anders dus het kan best zijn dat jouw brownies wat langer in de oven moeten. Komt je satéprikker er niet droog uit dan moet je brood langer in de oven!
 
Wil je liever een "brood" maken bomvol gezonde vetten? Dan is dit recept iets voor jou! 

terug naar de receptenindex


 

Aanbiedingen