Top

Crackers

Auteur: Sabine

Deze crackers zijn erg lekker en de moeite van het maken waard. Je kunt ze nog zeker 5 dagen bewaren.

Ingrediënten:
100 gr Lijnzaad (heel of gebroken)
50 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
1/2 th kurkuma
1/2 th kervel
1/2 th selderij
1/2 th peper
1/2 th zout
1/2 th gember
1/2 th thijm
2 eieren

Hoe maak je het?
1 Verwarm je oven voor op  175 graden
2 Haal je bakplaat uit de oven indien deze er nog in staat
3 Leg bakpapier op je bakplaat
4 Smeer het bakpapier in met wat gesmolten kokosolie
5 Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles goed fijn.
6 Doe het daarna zo glad en dun mogelijk uitsmeren op je bakplaat.
7 Druk het geheel nog even goed aan met bijv. de achterkant van je lepel.
8 Snijd het geheel nu zovast eventjes voor in de maat die je wilt dat je crackers hebben. Dit is zodat je ze als ze gebakken zijn makkelijk kunt breken.
9 Bak in circa 45 min. Ze zijn klaar als de crackers droog en krokant zijn.

Tip: Wil je je crackers wat dikker houden? Smeer het dan iets minder dun uit en bak ze langer.

Eet smakelijk!