Top

Cranberry Sinaasappel cupcake

Auteur: Dayenne van Dayenne Foodblog

De kerstrecepten vliegen je de afgelopen week waarschijnlijk al om de oren maar deze lekkere cupcake wilde ik je niet onthouden. De cranberry’s en sinaasappel vormen een perfecte combinatie in deze lekkere kleffe en luchtige cupcakes van kokosmeel, waar je zeker punten mee zal scoren tijdens de feestdagen.

Ingrediënten–12cupcakes:
* 1 pak Neutraliscious cakemix 
* 4 eieren
* 100 ml amandelmelk
* 80 gr gesmolten kokosolie
* sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
* 150 gr cranberry’s
* 1 tl vanille extract

Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175 graden
2 Vet een cupcakevorm in met kokosolie (of gebruik papieren cupcake vormpjes).
3 Mix de eieren (met een handmixer) tot ze schuimig zijn.
4 Voeg daarna de amandelmelk, vanille extract, sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en mix dit kort door de eieren.
5 Voeg de gesmolten kokosolie toe, goed mengen.
6 Voeg de cakemix (of de vervangende ingrediënten) toe en mix tot een glad beslag.
7 Schep tot slot de cranberries door het beslag.
8 Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 25 min bruin en gaar.

Eet smakelijk!