Top

Crème topping

Deze crème topping heb ik gemaakt bij de cake zoals je hier op de foto ziet.Spicy cake 
Het recept voor de cake vind je hier.


Ingrediënten:
* 2 el walnoten spread
* 1 avocado
* 1 banaan
* 120 gr verse en ontpitte dadels ( bijv. medjoul dadels)
* 10 gr rauwe cacao of carobepoeder
2 el ghee
* 40 gr chufamelk* of andere paleo proof melk. Gebruik je kokosmelk dan zal je creme wel veel meer naar kokos smaken


Hoe maak je het:
1 Ontdoe de dadels van hun pit
2 Doe nu alle ingrediënten tegelijk in je keukenmachine
3 Het is de bedoeling dat het een crème wordt, het gaat niet harder worden. Mocht je een andere optie voor de chufamelk gekozen hebben dan durf ik niet te zeggen of er bijv meer of minder melk bij moet. Waarschijnlijk minder.... Is je crème te vloeibaar (het druipt dan van je lepel af) dan moet je je crème dikker gaan krijgen. Dit kun je doen door bijv meer dadels toe te voegen. Of een banaan of avocado. Dit is dus even uittesten.
4 Smeer je crème nu over de cake heen zoals je hierboven op de foto ziet.

TIP: Deze crème topping kun je ook heel goed eten als een mousse. 

* Chufamelk maak je heel heel makkelijk zelf met ongepelde chufa's (tijgernoten) en een chufamix. Je kunt ipv een chufamix ook gewoon een kaasdoek gebruiken. Het stelt echt niks voor om dit zelf te maken en het is heel lekker en gezond.

Eet smakelijk!