Top

Frisse tartetatin (perentaart) met honing-kokos glaze

Auteur: Dayenne van Dayenne's Foodblog

Ingrediënten:
1 pak Neutraliscious cakemix van Paleo Food Company
4 eieren
200 ml vers geperst sinaasappelsap
rasp van een biologische citroen
3 á 4 rijpe peren
1 el honing
1 el kokosolie, liefst extra virgin (niet ontgeurd)

Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine springvorm (18 cm) in met kokosolie (tip: ik leg vaak ook nog een bakpapiertje in het blik, dan komt de cake er gemakkelijk uit)
2 Schil de peren en snij doormiddenverwijder het klokhuis en leg de peren op de bodem van de springvorm
3 Mix de eieren (met een handmixer) tot ze schuimig zijnvoeg daarna het sinaasappelsap en de citroenrasp toe en mix dit kort door de eieren
4 Voeg de cakemix toe en mix tot het een glad beslag is
5 Giet het beslag over de peren in de springvorm en bak de taart in ongeveer 45 min gaar
6 Maak nu de glaze door de honing en kokosolie te verwarmen in een klein steelpannetje
7 Giet het mengsel – als de honing en kokosolie goed vloeibaar en gemengd zijn – over de taart en strijk het goed uit met een lepel
8 Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt

Eet smakelijk!