Top

Gemarmerde speculaas pompoentaart

Auteur: Sabine

Ingrediënten:
200 gr geroosterde pompoen (zonder schil)
100 gr amandelmeel
4 eieren Large
1.5 th bakpoeder
35 gr kokosbloesemsuiker
10 gr speculaas kruiden

Hoe maak je het?
1 Rooster je pompoen in zijn geheel ongeveer 60 min in de oven op 175 graden.
2 Laat je pompoen afkoelen, je kunt dit bijv. de dag van te voren doen
3 Verwarm je oven zovast voor op 175 graden.
4 Ontdoe de pompoen van zijn schil
5 Doe alle ingrediënten BEHALVE DE SPECULAASKRUIDEN in de keukenmachine/beslagkom en meng alles tot een glad smeuïg geheel
6 Vet je taartvorm in met kokosolie
7 Giet de helft van je beslag in je taartvorm
8 Hetgeen wat je nu over hebt van je beslag giet je iets meer dan de helft even in een apart kommetje.
9 Voeg de speculaaskruiden nu toe aan het  gedeelte wat nu over blijft in de "originele" kom (dit is waar het minste beslag in zit).
10 Meng nu de speculaas kruiden door dit beslag
11 Giet het beslag met de speculaas kruiden willekeurig op het eerste neutrale beslag welke al in je taartvorm zit.
12 Met een sateprikker/achterkant lepel/mes/vork ga je het speculaas beslag een beetje mengen door het neutrale beslag zodat je een mooi marmer effect krijgt
13 Giet nu het neutrale beslag welke in het aparte kommetje zit in je taartvorm en herhaal de stap hierboven net zolang tot je het er mooi uit vindt zien.  
14 Zet in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar op 175 graden.
15 Om te checken of je taart gaar is prik je met een satéprikker erin. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is je taart klaar! Is die nog vies? Dan nog eventjes wat langer bakken.
Wil je weten of je beslag voor jouw persoonlijke smaak zoet genoeg is? Proef dan eventjes voordat je de suiker erbij doet. Voor mij was het zonder extra suiker al zoet genoeg. En misschien vind jij het juist lekkerder met meer dan 35gram suiker.

Eet smakelijk!