Top

Lijnzaad brood

Auteur: Tamaaksel
Lijnzaadbrood



Ingrediënten

150 gram lijnzaadmeel
50 gram pompoenpitmeel
handjevol pompoenpitten
handjevol zonnebloempitten
4 eieren
10 gram baking soda (bakpoeder)
150 ml water
80 ml olijfolie
2 el appelazijn
snuf zeezout

Recept

1. Klop de eieren aan de hand van een mixer tot het een schuimige massa is.

2. Doe alle droge ingrediënten (lijnzaad- en pompoenpitmeel, pitten, baking soda) in een kom.

3. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe: eerst het water en de balsamico-azijn, daarna roer je de schuimige eiermassa er zachtjes doorheen. Goed mengen en even laten rusten.

4. Bekleed je bakvorm met een bakpapier. Giet het mengsel in de bakvorm.
5. Bestrooi de bovenkant nog met wat zonnebloempitten.

6. Bak 45 minuten af in een (voorverwarmde) oven van 180*. Laat erna rustig afkoelen in de bakvorm. Heerlijk als het nog zo een beetje warm is, met bijv. een heerlijke dot ghee.
7. Eet smakelijk