Top

Limoencake

Auteur:  Marjolijn van Oerspronkelijk

Ingredienten:
75 ml heet water
30 ml limoensap (of citroensap)
55 ml kokosolie, gesmolten
1/2 theelepel limoenrasp (of citroen), biologisch (optioneel)
4 eieren
75 gram neutraliscious-cakemix (de helft van de zak!)
1 blik kokosroom, zet deze de avond er voor in de koelkast voor het beste resultaat

Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175℃
2 Klop met een mixer het warme water samen met de limoensap en kokosolie tot egale witte crème. Roer er vervolgens limoenrasp, eieren en cakemix door. Meng alles goed door elkaar.
3 Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het beslag op de bakplaat.
4 Verdeel het beslag egaal over de bakplaat tot het overal ca. 0,5 à 1 cm dik is.
5 Bak de plaatcake in ca. 20 - 25 minuten gaar en droog
6 Laat de cake volledig afkoelen
7 Zet het blik kokosslagroom op z'n kop en open het blik.
8 Giet het vocht af (lekker om in smoothies te gebruiken) en schep de dikke room in een mengkom.
9 Klop de kokosroom luchtig met een mixer (je kunt de room evt. wat zoeten met een schepje honing)
10 Gebruik een steekvorm op de cake uit te steken (bijvoorbeeld een ronde vorm van 10 à 12 cm doorsnee)
11 Bestrijk elk cakerondje met geslagen kokosroom en stapel ze op tot een taartje.
12 Bestrijk dan als laatste de cake rondom met kokosslagroom en serveer met vers fruit naar wens.

Tip: De stukjes cake die je overhoud nadat je de rondjes hebt uitgestoken, kun je lekker zo opsnoepen of verwerken in een trifle

Eet smakelijk!