Top

Paleo bananenbrood (eivrij en vegan)

Paleo Bananenbrood

Iets wat wij vaak horen is dat er zoveel eieren gebruikt worden bij Paleo recepten. Gelukkig kan je ei heel goed vervangen. Afhankelijk van het recept kan je bijvoorbeeld 1 ei vervangen door 1 el chiazaad te weken in 3 el water of 60 ml olie gebruiken.
Lijnzaad is ook zo’n goede vervanging van ei, een van de ingrediënten van dit smeuïge bananenbrood…


Maak het brood extra voedzaam!

Het brood is door de bananen en walnoten natuurlijk al super voedzaam, maar rasp er ook eens een winterpeen doorheen. Samen met de koekkruiden krijg je zo eigenlijk een bananen / carrotcake. Uiteraard kan je naar hartenlust variëren met noten en specerijen naar keuze!

Ingrediënten voor 1 groot bananenbrood:

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht
  2. Schil de winterpeen en rasp fijn.
  3. Prak de bananen in een kom met een vork fijn.
  4. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roer goed door.
  5. Stort het beslag in een cakeblik en bak het brood in ca 45 min af op 175 graden.

Ben jij een echte bananenfan? Kijk dan zeker eens bij dit recept voor dit bananenbrood

 




Monique de GrootMonique de Groot, Het meisje met de voedselallergie


Dit recept is ontwikkeld, bedacht en gemaakt door Monique de Groot. Voor Paleo-Store.nl ontwikkeld Monique elke week een exclusief recept die perfect past in je Paleo Leven!

Naast het bloggen geeft ze training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast is ze binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en staat ze te popelen om mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen! 

Heb jij een verzoeknummer voor Monique? Laat het ons weten! Heb jij vragen? Stel ze! Mail dan naar info@paleo-store.nl

Meer weten over Monique? Lees dan hier verder en neem zeker eens een kijkje op haar eigen website: Het meisje met de voedselallergie.

 

Tot snel, liefs Monique 


Aanbiedingen