Top

Paleo oliebollen

Paleo Oliebol

Hoe leuk zou het zijn als je het jaar feestelijk kan afsluiten met een Oliebol? En dan niet zo’n kleffe stuiterbal gemaakt van tarwe maar helemaal Paleoproof? En ook nog eens super lekker? Strooi er wat fijne kokosrasp overheen en het is weer net als vroeger…

Hoe maak je een Paleo oliebol?

Er zijn gelukkig anno 2016 (bijna 2017woehoo!) een heleboel fijne Paleo meelsoorten te verkrijgen. Bekende soorten zijn uiteraard de amandelmeel en tapiocameel maar wat dacht je van kastanjemeel? Of pompoenpitmeel, taromeel en lijnzaadmeel? Voor dit recept gebruikte wij een mix van nog eens twee andere meelsoorten: chufameel (tijgernoten) en cassavemeel! Wij hebben flink lopen experimenteren met verschillende melen en smaken. En (bijna) al onze Paleo baksels aan een hoop mensen laten proeven. Want, we willen uiteraard alleen de aller lekkerste variant met jullie delen! Hierbij hét recept!

Ingrediënten voor ca 8 Paleo oliebollen:

  • 100 g chufameel

  • 100 g cassavemeel

  • 120 ml kokosmelk

  • 70 ml bruisend water (bijv. spa rood)

  • Handje rozijnen (optioneel)

  • 2 eieren (op kamertemperatuur!)

  • 2 zakjes gist à 7 g

  • 1 vanillestokje

  • Snuf zout

  • Kokosolie om in te frituren

     

     Bereiding:

  1. Laat de rozijnen minimaal een half uurtje wellen in warm water.
  2. Verwarm de oven op 50 graden hete lucht.
  3. Warm de kokosmelk iets op, zodat deze lauw warm is. Zorg ook dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
  4. Giet de kokosmelk in een grote beslagkom en voeg het bruiswater en de zakjes gist toe.
  5. Snijd het vanillestokje door de helft en haal het merg eruit. Weeg de melen af en voeg alle aan het melk/gist mengsel. Roer goed door en breng op smaak met een flinke snuf zout.
  6. Dek de kom af met vershoudfolie en plaatst voor minimaal 30 minuten in de oven. Door de warmte zal het gist nu zijn werk gaan doen en mooi gaan rijzen.
  7. Smelt in een diepe pan of frituurpan de kokosolie en verwarm tot ca 175 graden.
  8. Test met een klein druppeltje beslag of het vet al heeft genoeg is; dit moet gelijk gaan “koken”
  9. Schep wanneer het deeg goed gerezen is met een ijsschep een kleine bol in het vet en bak in enkele minuten mooi goudbruin. Herhaal tot al je beslag op is.
  10. Laat de Paleo oliebollen uitlekken op keukenpapier en eet direct. Kies je ervoor de oliebollen later te eten, “piep” ze dan nog even op in de oven.

Namens het gehele Paleo-store team wensen wij jou een gelukkig, liefdevol en gezond 2017 !

Paleo Oliebol



Probeer ook eens dit recept; Rozijnenbrood met anijs

 




Monique de GrootMonique de Groot, Het meisje met de voedselallergie


Dit recept is ontwikkeld, bedacht en gemaakt door Monique de Groot. Voor Paleo-Store.nl ontwikkeld Monique elke week een exclusief recept die perfect past in je Paleo Leven!

Naast het bloggen geeft ze training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast is ze binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en staat ze te popelen om mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen! 

Heb jij een verzoeknummer voor Monique? Laat het ons weten! Heb jij vragen? Stel ze! Mail dan naar info@paleo-store.nl

Meer weten over Monique? Lees dan hier verder en neem zeker eens een kijkje op haar eigen website: Het meisje met de voedselallergie.

 

Tot snel, liefs Monique 


Aanbiedingen