Top

Pompoenpitpasta met wintergroentes

Pompoenpotpasta met wintergroentes

Eet je volgens de seizoenen, dan weet je dat je altijd het beste eet wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Dit gerecht is er dan ook een waar je erg van blij van wordt nu de dagen steeds kouder worden!


Gepofte knolselderij

Er zijn een hoop manieren om (winter)groentes te bereiden. Voor dit gerecht gebruiken we gepofte knolselderij, wat echt de moeite is om eens te proberen. Wil je liever snel eten dan kan je de groentes ook even blancheren tot ze mooi beetgaar zijn! Het poffen van knolselderij is echter erg simpel: schillen, insmeren met olie en kruiden en dan ingepakt met aluminium folie een uurtje in de oven leggen. Erg lekker!

Nieuw: Paleo pasta’s

Voor wat betreft de pasta kan je natuurlijk zelf een lekkere courgettepasta maken, maar wat dacht je van de nieuwe gedroogde Paleo pasta’s die qua smaak en bite niet onderdoen aan de bekende tarwebloem varianten? Er zijn een hoop lekkere varianten bijgekomen de laatste tijd en voor deze heerlijke winterse pasta kozen wij de pompoenpit fusilli.

 

Ingrediënten voor pompoenpitpasta voor 2 personen:

  1. Verwarm de oven op 180 graden hete lucht

  2. Als eerste gaan we beginnen met het poffen van de knolselderij: Schil de knolselderij en leg een groot stuk aluminium folie klaar.

  3. Vet de knolselderij ruim in met de kokosolie met Provençaalse kruiden en vouw het folie dicht. Leg het midden in de oven en laat voor 60 minuten gaar poffen.

  4. Schil ca 15 minuten voor de knolselderij klaar is, de winterpenen en snijd deze in dunne plakjes.

  5. Verwarm een wok of koekenpan en bak op middelhoog vuur de spekjes uit en de wortel gaar.

  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Snijd als de knolselderij gaar is, deze in blokjes en voeg toe aan de spekjes / wortel.

  8. Giet de pasta af en voeg samen aan de groentes / spekjes. Roer nog een keer om en serveer met wat vers gemalen peper.

Probeer ook eens dit recept; Rozijnenbrood met anijs


 




Monique de GrootMonique de Groot


Dit recept is ontwikkeld, bedacht en gemaakt door Monique de Groot. Voor Paleo-Store.nl ontwikkeld Monique elke week een exclusief recept die perfect past in je Paleo Leven!

Naast het bloggen geeft ze training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast is ze binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en staat ze te popelen om mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen! 

Heb jij een verzoeknummer voor Monique? Laat het ons weten! Heb jij vragen? Stel ze! Mail dan naar info@paleo-store.nl

Meer weten over Monique? Lees dan hier verder en neem zeker eens een kijkje op haar eigen website: Het meisje met de voedselallergie.

 

Tot snel, liefs Monique 


Aanbiedingen