Top

Robuuste pompoen brownie

Auteur: Sabine

Ingrediënten:
150 gr geroosterde pompoen (zonder schil)
150 gr amandelmeel
70 gr cacao
35 gr kokosbloesemsuiker
2 eieren Large
1,5 th bakpoeder
snufje zout

Hoe maak je het?
1 Rooster je pompoen in zijn geheel ongeveer 60 min in de oven op 175 graden.
2 Laat je pompoen afkoelen, je kunt dit bijv. de dag van te voren doen
3 Verwarm je oven zovast voor op 175 graden.
4 Ontdoe de pompoen van zijn schil
5 Doe alle ingrediënten in de keukenmachine/beslagkom
6 Meng alles tot een glad smeuïg geheel
7 Vet je bakblik in met kokosolie
8 Schep je beslag in je bakblik
9 Zet in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar op 175 graden.
10 Om te checken of je brownie gaar is prik je met een satéprikker erin. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is je brownie klaar! Is die nog vies? Dan nog eventjes wat langer bakken
Wil je weten of je beslag voor jouw persoonlijke smaak zoet genoeg is? Proef dan eventjes voordat je de suiker erbij doet. Voor mij was het zonder extra suiker al zoet genoeg. En misschien vind jij het juist lekkerder met meer dan 35gram suiker.

TIP: zin in een chocolademousse? Gebruik dan de bovenstaande ingrediënten, hoeveelheden en de werkwijze. Excl. het bakken en de bakpoeder: je chocolademousse is dan dus klaar voor het bakken. Ook erg lekker!

Eet smakelijk!