Top

Stokbrood

Auteur: Sabine

Dit recept is afgeleid van het recept kaneelbroodjes gevonden op Oerkracht Voedingsadvies. Ik heb vervolgens de verhoudingen een klein beetje aangepast zodat er een heerlijk brood uit kwam rollen. Dit stokbrood blijft niet lang vers dus mijn tip is om deze in sneetjes te snijden en per sneetje in te vriezen zodat je altijd een lekker sneetje vers Paleo stokbrood op voorraad hebt!

Ingrediënten:
115gr tapiocameel
115 gr water
120 gr gesmolten kokosolie
1/5 thKeltisch zeezout
60 gr kokosmeel
1 ei (large)

Hoe maak je het?
1 Verwarm de oven voor op 175graden.
2 Smelt de kokosolie in een pan.
3 Wanneer deze gesmolten is doe je het water  en het Keltisch zeezout erbij en laat je deze eventjes 30 seconden borrelen.
4 Zet daarna het vuur uit.
5 Doe de gesmolten kokosolie tezamen met de tapiocameel  in de keukenmachine en blijf mengen tot je een mooi deeg hebt.
6 Laat dit deeg nu 4 minuten afkoelen in de keukenmachine.
7 Doe na deze 4 minuten het ei en de kokosmeel erbij.
8 Zet de keukenmachine weer aan.
9 Wanneer zich een bal deeg heeft gevormd haal je het deeg eruit.
10 Leg op de bakplaat bekleed met bakpapier en vorm er een stokbrood vorm van.
11 Doe de bakplaat in de oven en bak in circa 60 min op 175 graden gaar.

Tip: heerlijk met pesto!

Eet smakelijk!