Top

Taro Brood

Taro Brood

Heb je taromeel in huis maar weet je nog niet wat je er mee kunt en wilt maken? Misschien is dit "brood" recept bomvol gezonde vetten en geen suiker dan iets voor jou! 

 

Brood en Paleo
Wanneer je Paleo gaat eten of al eet dan eet je geen brood meer. Maar dat betekent niet dat je af en toe geen brood vervangers meer kunt of mag eten! Omdat Hidde en ik het ook lekker vinden om af en toe plakje "brood" of "cake" te eten ben ik gaan experimenteren met taromeel en heb er deze broodvervanger mee gemaakt.

Gezond vet

Omdat ik zo weinig mogelijk suikers eet en juist wel hoog in mijn vetinname zit was mijn intentie om dit brood geheel suikervrij en juist met veel gezonde vetten te maken. En het moest ook nog smaken.... Toen ik het beslag proefde dacht ik dat mijn vet gezonde recept falikant mislukt was, want ik vond het me toch vies! Maar toen het eenmaal uit de oven kwam vonden Hidde en ik het juist enorm lekker! Ik adviseer dus niet om de beslagkom leeg te likken ;)  Nu geef ik Hidde dus af en toe zo'n lekker plakje mee naar de opvang. Soms nog wat mayonaise erbij en smullen maar. De mayonaise maak ik zelf of ik gebruik de mayonaise van Primal Kitchen. Je kunt dit brood ook prima invriezen zodat je ook een mooi voorraadje hebt.

Omdat dit brood bomvol gezonde vetten zit, is het gezond en enorm machtig. Door de toevoeging van appelazijn en de kruiden zoals gember, kurkuma maak je dit brood nog gezonder en dankzij de kelp zorg je er ook voor dat je jodium binnenkrijgt. Je ziet namelijk vaak dat wanneer men Paleo gaat eten er een jodium tekort ontstaat omdat er geen extra jodium ingenomen wordt. Met bijv. kelp ondervang je dit.

Ingrediënten voor 1 Taro brood:

 Bereidingswijze:
  1. Weeg beide meelsoorten, de notenpasta en de ghee af.
  2. Doe de taromeel, pompoenpitmeel, ghee, notenpasta in de keukenmachine en doe de avocado en alle kruiden, het bakpoeder en het zout erbij. 
  3. Doe de eieren er nu ook allemaal bij en zet je keukenmachine aan en mix samen tot een egaal beslag.
  4. Nu voeg je het citroensap en de appelazijn toe. Zet je keukenmachine weer even aan zodat het goed gemixt is.
  5. Vet je cakeblik nu heel goed in of leg een bakpapier in je cakevorm, vet deze in en giet hier je beslag op. Zo kun je straks je brood makkelijke uit de vorm halen.
  6. Zet nu in de oven en bak het op circa 175 graden in 30 graden gaar. 
  7. Na de verstreken tijd, check eventjes met een satéprikker oid of je brood van binnen in ook gaar is. Elke oven is anders dus het kan best zijn dat jouw brood wat langer in de oven moet. Komt je satéprikker er niet droog uit dan moet je brood langer in de oven!
 
Wil je liever wraps maken met je taromeel? Dan is dit recept iets voor jou! 

terug naar de receptenindex


 

Aanbiedingen