Top

Taro wraps

Taro Wraps

3 verschillende soorten hartige wraps van Taro meel

Sinds kort exclusief verkrijgbaar via Paleo-Store: Taromeel! Maar wat is dit precies en wat kan je er allemaal mee? Wij doken de keuken in voor wat heerlijke bakexperimenten.

Wat is Taromeel?

Er zijn inmiddels veel verschillende soorten Paleo melen verkrijgbaar. Maar heb je een notenallergie of eet je volgens Paleo AIP dan is dit zeker een variant die niet mag ontbreken in je keukenkast!

Taro is een knolgewas met donkerbruine schil. Wanneer je het vers zou kopen en kookt, geeft het een smaak tussen aardappel en kastanje in. Het taromeel wordt gemaakt van de gedroogde en vermalen taroknol en is in gebruik een vrij droge meelsoort, houdt hier rekening mee in je recepten! Qua smaak is het een vrij neutrale meel, zowel geschikt voor zoete als hartige bereidingen.

 

Wat kan je maken van Taromeel?

 

Ook wij staan nog heerlijk te experimenteren met deze nieuwe meelsoort. De tulband van laatst was qua smaak perfect maar helaas nog iets te droog om al een plekje op de site te verdienen (maar de tweede versie is al in de maak en komt snel online!). Deze hartige wraps waren al gelijk een succesnummer hier in huis. Heerlijk als tussendoortje of voor in je Paleo lunchtrommel!

 

Ingrediënten voor 4 hartige Taro-wraps:

 Bereidingswijze:

  1. Weeg beide meelsoorten af.
  2. Klop de eieren samen met de melk, Italiaanse kruiden en zout luchtig in een kom.
  3. Voeg de meel toe en mix samen tot een egaal beslag.
  4. Verhit op middelhoog vuur wat kokosolie of ghee in een koekenpan en schep wat beslag in de pan. Wanneer de bovenkant droog begint te raken, kan je de wrap voorzichtig omscheppen en ook deze kant nog kort gaar bakken.

 

Door het toevoegen van de tapiocazetmeel is het deeg wat elastischer geworden en laat zich gemakkelijk oprollen. Let er wel op dat wanneer je de wraps wat langer zou willen bewaren, deze wat droger kunnen worden.

 

3x hartig beleg

 

Wij aten deze wraps met 3x een ander hartig beleg, uiteraard kan je hiermee naar hartenlust variëren:

  1. Zelfgemaakte eiersalade (op basis van Paleo mayonaise, hard gekookte eieren, 1 tl kerriepoeder, ½ tl kurkuma en augurk in blokjes. Breng op smaak met peper en zout).
  2. Gerookte zalm met sla of dunne plakjes komkommer. Ook erg lekker met een kliekje groente met kip / zalm met deze teriyaki saus! 
  3. De altijd-goed “kip met pesto”! Vervang de Parmazaanse kaas in de pesto voor deze edelgistvlokken, erg lekker!

Wil je liever een zoet recept maken? Wellicht vind je deze Paleo koekjes dan wel iets. Deze zijn te maken met slechts 3 ingrediënten en ook nog eens eivrij en vegan.

terug naar de receptenindex


Monique de GrootMonique de Groot, Het meisje met de voedselallergie


Dit recept is ontwikkeld, bedacht en gemaakt door Monique de Groot. Voor Paleo-Store.nl ontwikkeld Monique elke week een exclusief recept die perfect past in je Paleo Leven!

Naast het bloggen geeft ze training aan restaurants op gebied van de allergenenwetgeving en koken voor mensen met een speciaal dieet. Daarnaast is ze binnenkort afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en staat ze te popelen om mensen te leren wat voeding allemaal voor je kan doen! 

Heb jij een verzoeknummer voor Monique? Laat het ons weten! Heb jij vragen? Stel ze! Mail dan naar info@paleo-store.nl

Meer weten over Monique? Lees dan hier verder en neem zeker eens een kijkje op haar eigen website: Het meisje met de voedselallergie.

 

Tot snel, liefs Monique 


Aanbiedingen