Top
Aanbiedingen

Zonnig brood - suiker,- ei,- en nootvrij

Auteur: Sabine

Mag je geen noten en eieren dan word je vast heel blij met dit recept. Het is een heerlijk klef `brood`! Ik snijd alles in plakjes en vries het in. Zo heb ik altijd iets op voorraad.

* De maandzaadmeel en het lijnzaadmeel zijn essentieel voor dit recept dit kun je daarom niet vervangen of weglaten.
* de pompoenpitmeel kun je vervangen voor bijv. amandelmeel. De smaak van je brood wordt dan wel anders omdat amandelen veel zoeter zijn.
* Je kunt de kokosmelk ook vervangen voor bijv. amandelmelk.

Ingrediënten:
40 gr maanzaadmeel
50 gr lijnzaadmeel
145gr pompoenpitmeel
40 gr kokosmelk
45 gr noten of pitten spread naar keuze
3 bananen
2 th bakpoeder
snufje zout

Hoe maak je het?
1  Verwarm de oven voor op 175 graden
2  Vet je bakblik goed in met kokosolie. Ik had een kleine ronde springvorm.
3  Doe alle ingrediënten tegelijkertijd in de keukenmachine en maal tot een fijn beslag. Het wordt een beetje een kleffe plakkerig deeg, dit is goed en de bedoeling. Het mag niet meer vloeibaar zijn.
4  Je schept het kleffe deeg uit je keukenmachine in de springvorm. Ik heb met de achterkant van een lepel het geheel plat gedrukt in de vorm. Dit ging wat lastiger omdat het zo klef is.
5 Bak in 20 minuten gaar in een kleine springvorm. Heb je een andere bakvorm qua maat dan kan de baktijd variëren
7 Om te testen of je brood klaar is prik je er eventjes in met een satéprikker of gewoon je vork. Komt deze er schoon uit dan is het klaar!

Eet smakelijk!


Nieuwe producten